Skip to main content

Wie we zijn

Nido bestaat uit een vooruitstrevend team van experts met een uitgebreid netwerk en intensieve samenwerkingsverbanden met architecten, ingenieurs, prefab-fabrieken en montage teams.

Hierdoor zijn wij in staat om als hoofdaannemer en/of projectleider unieke woningen (uitsluitend van CLT) efficiënt te realiseren, met een inzichtelijk en eerlijk proces waarbij opdrachtgevers van A tot Z begeleid en ontzorgd kunnen worden.

 
 
 
 
1
1

Hoe

Vanaf een schetsontwerp op basis van de wensen van onze opdrachtgevers en eventueel (regionale) overheden, ‘engineeren’ we het ontwerp verder tot definitieve productietekeningen.

Door vroeg in het proces te investeren in een goede samenwerking tussen de betrokken partijen en gebruik te maken van innovaties op het gebied van prefabricage, ontstaan tijdens de uitvoeringsfase (de bouw) veel voordelen.

Zo duurt de bouw korter, ontstaat er minder bouwafval, zijn er minder transportbewegingen nodig, wordt er minder CO2 en stikstof lokaal uitgestoten, worden er minder fouten gemaakt, en zijn er minder mensen fysiek nodig op de bouwplaats. In plaats daarvan, werken er meer vakmensen aan de projecten in prettige gecontroleerde omstandigheden in de fabriek.

Vanaf het schetsontwerp tot aan de uitvoering en oplevering, bieden we extra aandacht aan het inzichtelijk maken van het totale proces voor de opdrachtgevers, met heldere communicatie en tussentijds veel contactmomenten.

Waarom

De traditionele manier van bouwen geeft veel uitdagingen op het gebied van CO2-uitstoot, bouwafval, faalkosten, bouwtijden en zelfs arbeidsomstandigheden.

Daarbij is een woning voor veel mensen het grootste ‘product’ dat ze ooit zullen kopen, en daarmee een zeer belangrijke en spannende beslissing. Het is daarom eigenlijk vreemd dat men concessies doet aan de kwaliteit of duurzaamheid hiervan, terwijl dit qua kosten niet altijd nodig is.

Door prachtige projecten te realiseren willen wij tastbare voorbeelden geven die laten zien dat revolutionair bouwen vandaag de dag al (financieel) haalbaar is, waarbij meer waarde kan worden toegevoegd voor mens en milieu.

De kennis, werkmethoden en zelfs de duurzame bouwmaterialen bestaan al. Nu nog de realisatie!

Het proces

We onderscheiden ons door onze opdrachtgevers een helder, slim en prettig proces te laten doorlopen. Vanaf de eerste tekening tot aan het overhandigen van de sleutel.

Idee

Het doorspreken van het idee en de wensen, brainstormen en de mogelijkheden in kaart brengen.

Ontwerp & engineering

Het komen tot een definitief ontwerp en dit uitwerken tot een uitvoerbaar plan inclusief bouw- en productietekeningen voor de prefab-onderdelen.

Productie

De houten CLT-panelen en andere prefab onderdelen worden volgens de productietekeningen geproduceerd in de fabriek.

Transport

Alle prefab-delen worden efficiënt en zo licht mogelijk verpakt, en getransporteerd naar de bouwplaats.

Constructie

De bouw van het complete casco vindt in enkele dagen plaats volgens een snelle, lichte en schone methode. Vervolgens wordt er afgebouwd volgens de planning.

Opleveren

Het overhandigen van de sleutel en een fles champagne.

Het Team

Nick
Dessens

Initiatiefnemer

Clemens
van Andel

Initiatiefnemer

Caspar
Diederik

Visual Storyteller

Femke v/d Voort
(Fem Architects)

Architect

Allard Hoeijmakers
(Woonovatie)

Projectmanager

Ontstaan door gedeelde passie

Nick en Clemens hebben afgelopen jaren intensief samengewerkt aan het verduurzamen van MKB-gebouwen en particuliere woningen verspreid door heel Nederland.

Met Nido hebben ze besloten hun krachten te bundelen en Nederland kennis te laten maken met een nieuwe manier van bouwen, vanuit de eerder gedeelde passie voor duurzaamheid, en de gedeelde overtuiging dat het bouwproces veel efficiënter en prettiger kan.