Wat is clt?

CLT (Cross Laminated Timber) in Nederland ook wel kruislaaghout genoemd, is een kruiselings verlijmde houtconstructie die het mogelijk maakt om grote overspanningen te realiseren en architectonische ontwerpen mogelijk te maken in combinatie met een (indien gewenst) natuurlijke uitstraling.  Vanwege het karakter, de structuur en de schoonheid van dit materiaal is afwerking niet noodzakelijk. Tevens heeft dit product positieve effecten op het leefklimaat in de woning, en geeft het energetisch een geheel ander gevoel aan haar bewoners dan de traditionele betonbouw.

 
 

Bouw

Met de bouw in CLT wordt een nieuw huis een bijzondere reis

Duurzaam bouwen

In vergelijking met conventionele bouwmaterialen zoals beton of staal, heeft hout als bonus dat het milieuvriendelijk is: in de Europese bossen wordt meer hout verbouwd dan er wordt geoogst. Hout is een natuurlijk opslagmedium voor koolstof, heeft een hoge hoeveelheid CO2 en draagt zo actief bij aan het klimaat. bescherming Elk massief houten gebouw is min of meer een “opslagplaats” voor CO2 Ter vergelijking: de productie van beton en staal verbruikt enorme hoeveelheden energie en veroorzaakt broeikasgassen.

Het lage gewicht van CLT biedt voordelen bij transport en handling, wat energie en kosten bespaart.

Aan het einde van de levenscyclus van een gebouw kan deze natuurlijke grondstof volledig ecologisch worden gerecycled.

De voordelen

Lage Kosten

Lage emissie

Weinig Afval

Snel Proces

Licht gewicht

Gezond voor mensen

Energie zuinig

Brandveilig

Duurzaam

 

De houten evolutie

Het innovatieve Cross Laminated Timber (kruislaag hout) is dé oplossing voor de verduurzaming van de bebouwde omgeving. Met CLT kun je overspanningen realiseren zoals met beton, maar dan met een gewichtsbesparing van circa 70-75%. Dit betekent een enorme potentiële reductie van funderingen en grondwerk. Gezien de mogelijke overspanningen, draagkracht, brandveiligheid en hoge mate van prefab mogelijkheden is CLT een uitstekend substituut voor beton en staal, maar vooral vele malen duurzamer en volledig circulair.