Skip to main content

Meer weten over hoe we u kunnen helpen in het realiseren van een unieke circulaire villa?

Wordt teruggebeldContact

Duurzaam maatwerk

Geen mens is hetzelfde, net als de wensen en voorkeuren voor een eigen droomwoning.

Wij bij NIDO begrijpen dat, en vinden het uitwerken en realiseren van unieke projecten, en het daarbij verwezenlijken van dromen, een geweldige uitdaging.

Juist voor unieke projecten, is het kiezen voor CLT als bouwmateriaal bij uitstek geschikt. Niet alleen omdat elk CLT-paneel uniek is aangezien het een altijd variërend natuurproduct betreft, maar ook omdat het zoveel verschillende mogelijkheden biedt: zowel constructief als in de afwerking.

Door de grote constructieve sterkte van de panelen doordat deze kruislings gelamineerd (cross laminated) zijn, zijn juist aparte ofwel ‘lastige’ vormen mogelijk. Denk hierbij aan split-levels, imposante vides of overstekken, zonder het eindeloos opdikken van de elementen of toevoegen van staal. Perfect voor unieke projecten dus.

Ook in de afwerking zijn talloze opties. U kunt er voor kiezen om om het CLT onbehandeld in het zicht te laten, het CLT nader te behandelen, of juist weer af te werken met bijvoorbeeld (leem)stucwerk. NIDO kan u informeren over alle mogelijkheden met CLT, u begeleiden door het hele proces vanaf ontwerp tot oplevering, en u helpen uw droomwoning te realiseren.

Ontwerp & vergunning aanvraag

Een CLT woning komt pas écht goed tot z’n recht als er tijdens het ontwerp goed wordt uitgegaan van de krachten van CLT. Dit betekent ook dat bepaalde aspecten zoals de installaties, die overigens steeds belangrijker worden, goed worden meegenomen in de ontwerpfase.

Ook de combinatie met andere biobased bouwmaterialen kunnen de positieve aspecten van het CLT nog meer benadrukken, denk bijvoorbeeld aan vochtregulatie en de thermische massa, die beiden van invloed zijn op het fijne en gezonde leefklimaat in de woning.

Bij NIDO vinden we het dus belangrijk dat er integraal wordt gedacht over het gehele ontwerp in CLT, en wij beschikken als partner gelukkig over alle nodige kennis. Wij kunnen particulieren begeleiden in het hele ontwerpproces, maar ook samenwerken met de architect van een opdrachtgever.

Voordat een villa gebouwd kan worden, moet er uiteraard wel een vergunning verleend zijn. NIDO heeft ervaring met het aanvragen van omgevingsvergunningen bij de regionale autoriteiten (gemeenten, omgevingsdiensten & waterschappen), dus we zouden dit ook graag voor u uit handen kunnen nemen.

Bouw tot oplevering

Nadat alle ontwerptekeningen klaar liggen en de vergunningen verleend zijn, begint dan eindelijk de meest kritische fase: de bouw van uw droomwoning.

Wij kunnen u geheel ontzorgen, vanaf het eerste grondwerk terwijl het CLT nog geproduceerd wordt in de fabriek, tot aan de oplevering na de gehele installatie en afbouw. Geen project is hetzelfde, dus we kunnen per project flexibel zijn in welke onderdelen nou wel of juist niet tot onze werkzaamheden zouden moeten behoren.

NIDO is overigens een Bouwgarant gecertificeerd bouwbedrijf, waardoor we los van onze aantoonbare relevante kennis en ervaring, u ook de nodige garanties zouden kunnen bieden. Niet geheel onbelangrijk, want kredietverstrekkers vragen steeds vaker om een Afbouwwaarborg of Herstelwaarborg-regeling voordat zij een hypotheekkrediet verstrekken.

 
 
 
 
 
1
1

Meer weten over bouwen met CLT?

Bouwen met CLTContact