Skip to main content

Ontdekken of we u kunnen helpen met een twee-onder-een kap project?

Wordt teruggebeldContact

Het beste van twee werelden

De twee-onder-één-kapwoning combineert de voordelen van een vrijstaande woning met die van een geschakelde woning. Zo heeft een twee-onder-één-kapwoning veel ruimte en privacy, maar wel met een gedeelde thermische schil voor minder warmteverlies, en dat allemaal voor een lagere prijs en wellicht meer gevoel van gemeenschap.

In een tijd waarin grond steeds schaarser en duurder wordt, is de twee-onder-een-kap woning een slimme en efficiënte manier om het meeste uit de beschikbare ruimte te halen.

Wij kunnen particulieren helpen om  een unieke en duurzame tweekapper te realiseren volgens een door hen aangeleverd uniek ontwerp, of kunnen idealiter zelfs al ondersteunen in de ontwerpfase.

Ook heeft NIDO ook een geheel eigen concept voor een twee-onder-één-kapwoning ontwikkeld, genaamd Symbiose.

 
 
 
1
1

Symbiose concept van NIDO

Het idee achter de Symbiose woningen was om een zo toekomstbestendig mogelijke twee-onder-één-kapwoning te ontwikkelen. Toekomstbestendig heeft hierbij twee betekenissen, namelijk zo duurzaam/circulair mogelijk gericht op de toekomst, maar ook levensloopbestendig voor de bewoners.

Een belangrijk onderdeel van de Symbiose woningen is uiteraard het gebruik van zoveel mogelijk circulaire en biobased materialen, waaronder de constructie van CLT. Naast het veelvuldig gebruikte hout voor de constructie, maken we bij de Symbiose woningen ook gebruik van biobased isolatiemateriaal zoals bijvoorbeeld houtvezelisolatie.

De Symbiose woningen hebben mede daardoor een ontzettend gezond binnenklimaat. De woningen worden compleet dampopen gebouwd, waarbij de CLT-constructie samen met de ademende houtvezelisolatie zorgen voor een vochtregulerende werking. Ook het hele installatieconcept is bedacht om goed samen te gaan met het houten casco, en biedt tevens verkoeling in de zomer.

Aanpasbaar: custom made

De afwerking van de Symbiose woningen is geheel flexibel te bepalen per project, ook aan de buitenzijde van de woning. Zo kan de woning bijvoorbeeld worden afgewerkt in verschillende kleuren en materialen zoals thermisch gemodificeerd hout, bamboe, (circulair) metselwerk, stucwerk, etc. Dit is allemaal afhankelijk van specifieke wensen, of juist voorschriften vanuit de gemeente.

Bij de afwerking van de Symbiose woningen kiezen we graag voor de meest onderhoudsarme materialen/producten, zodat de bewoners optimaal van de woning kunnen genieten zonder telkens tijd en geld kwijt te zijn aan het onderhoud ervan.

Om de woningen ook zo levensloopbestendig mogelijk te maken, hebben we een zo efficiënt mogelijke ruimtelijke indeling ontworpen voor de bewoners, die ook nog in hoge mate flexibel aanpasbaar is. Zo is er ruimte voor een slaapkamer en badkamer beneden, maar is ook een kantoor aan huis mogelijk waarbij het bouwkundige ontwerp er voor zorgt dat dit kantoor fiscaal aftrekbaar zou kunnen zijn.

Uiteindelijk zijn we bij NIDO erg flexibel, en zou ons Symbiose concept ook slechts kunnen dienen als een startpunt voor uw eigen ideeën.

 
 
 
 
 
 
1
1

Meer weten over een gerealiseerd Symbiose-project?

Symbiose in AndelContact