Skip to main content

Ontdekken wat de mogelijkheden zouden zijn voor uw casco?

Wordt teruggebeldContact

CLT Engineering & montage

Aangezien NIDO gespecialiseerd is in bouwen met CLT, bieden we ook de optie om enkel de engineering, levering en montage van het CLT op ons te nemen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor opdrachtgevers die meer zelf zouden willen uitvoeren of zouden willen laten uitvoeren via derden, of juist bouwbedrijven die liever concentreren op hun eigen specialisme.

Naast puur de CLT-constructie, kunnen we uiteraard ook het gehele traditionele casco verzorgen. In dat geval zijn wij verantwoordelijk vanaf de fundering tot de woning wind- en waterdicht is. In dat geval kunnen wij dus ook de kozijnen, isolatie, gevelafwerking en de dakconstructie en afwerking voor rekening nemen. Zo blijft de afbouw binnen en (een gedeelte van) de installaties voor de opdrachtgever.

Zelfbouw met CLT

Voor veel zelfbouwers, is de zogenoemde ‘ruwbouw’ constructie van de woning vaak nog een onderdeel dat zij laten uitbesteden. Dit is niet zo vreemd, aangezien het vaak om grote, zware, specialistische en constructieve onderdelen van de woning gaat, waar bijna altijd een kraan aan te pas komt.

Juist voor die zelfbouwers, kan het interessant zijn om te kiezen voor een CLT constructie aangezien de ‘ruwbouw’ (waarvan wij in het geval van CLT eerder zouden kiezen voor het begrip ‘fijnbouw’) binnen enkele dagen gemonteerd kan worden. Daarbij zorgt het kiezen voor een constructie van CLT voor een enorme voorsprong tijdens het installatiewerk en de afbouw. Dit komt omdat alle sparingen voor het leidingwerk en de elektrapunten al prefab in de fabriek ingefreesd zijn, en omdat alles ontzettend maatvast is. Een ander voordeel van CLT is dat het (deels) als zichtwerk toegepast kan worden, waardoor het aftimmeren of afwerken van wanden en plafonds veel minder werk wordt.

Speciaal voor zelfbouwers die dit interessant vinden, biedt NIDO de casco optie aan waarbij u helemaal begeleid wordt in de mogelijkheden van bouwen met CLT, en waarbij ook extra zaken zoals een dakconstructie, kozijnen, isolatie, gevelafwerking of overige zaken door NIDO zouden kunnen worden meegenomen in het bouwproces.

Meer leren over bouwen met CLT?

Bouwen met CLTContact
 
 
 
 
 
1
1